Diós kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- magozott meggy vagy dió
- lekvár
Elkészítése:
A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, citrom reszelt héját, végül a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a por és vaníliás cukort, majd a darált diót és a citrom levét.
A sütőformákat béleljük ki a tésztával, az aljába tegyünk meggyet vagy lekvárt és erre kerül a diós hab.
Előmelegített sütőben a kosárkákat készre sütjük, 180 fokon kb 30 percig. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, így könnyen kivehető.
Tálaláskor porcukorral megszórva, vagy sütés előtt dió gerezddel díszítjük.
Tipp:
A kosárkák aljának felét lekvárral, felét meggyel töltöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »