Diós kosárka recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- magozott meggy vagy dió
- lekvár
Elkészítése:
A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, citrom reszelt héját, végül a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a por és vaníliás cukort, majd a darált diót és a citrom levét.
A sütőformákat béleljük ki a tésztával, az aljába tegyünk meggyet vagy lekvárt és erre kerül a diós hab.
Előmelegített sütőben a kosárkákat készre sütjük, 180 fokon kb 30 percig. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, így könnyen kivehető.
Tálaláskor porcukorral megszórva, vagy sütés előtt dió gerezddel díszítjük.
Tipp:
A kosárkák aljának felét lekvárral, felét meggyel töltöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »