Diós kosárka recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 28 dkg finomliszt
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- késhegynyi sütőpor
- csipet só
Töltelék:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 20 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- fél citrom leve
- 1 csomag vaníliás cukor
- magozott meggy vagy dió
- lekvár
Elkészítése:
A margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, citrom reszelt héját, végül a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a por és vaníliás cukort, majd a darált diót és a citrom levét.
A sütőformákat béleljük ki a tésztával, az aljába tegyünk meggyet vagy lekvárt és erre kerül a diós hab.
Előmelegített sütőben a kosárkákat készre sütjük, 180 fokon kb 30 percig. A formában hagyjuk egy kicsit hűlni, így könnyen kivehető.
Tálaláskor porcukorral megszórva, vagy sütés előtt dió gerezddel díszítjük.
Tipp:
A kosárkák aljának felét lekvárral, felét meggyel töltöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









