Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kosárka recept

Diós kosárka
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 28 darabhoz:
    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 tk sütőpor
    • 1 tk szódapor
    • csipet só
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 3 ek tejföl

    Töltelék…

    • 20 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • fél citrom leve és reszelt héja
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje kemény habbá verve
    • 4-5 ek savanykás lekvár (sárgabarack, ribizli,meggy… stb)

    Továbbá:

    • 5 dkg olvasztott vaj a formák kikenéséhez+ liszt

    Elkészítése:

    A kosárka formákat olvasztott vajjal kikenjük és enyhén lisztezzük.

    Egy nagyobb, alacsony peremű tepsibe szépen felsorakoztatjuk őket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

    A tészta fent említett hozzávalóit alaposan összekeverjük, ami egy lágy ragadós massza lesz.

    Diónyi mennyiséget halmozunk minden egyes kosárkába, amit vizes kézzel szépen eldolgozunk a fém formákban, a szélüket is beleértve.

    A töltelékhez a darált diót elkeverjük porcukorral, citrom levével és reszelt héjával. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan, kis adagokban, a diós keverékhez forgatjuk.

    A tésztával kikent formákba egy kiskanálnyi lekvárt kanalazunk és az egészet egy evőkanálnyi töltelékkel koronázzuk.

    Forró sütő középső rácsára betolva a tepsit, 20-25 percig sütjük, vigyázva, mert a cukros hab hamar megég!
    Akkor jó, ha a tészta széle halványan barnulni kezd, a habos töltelék teteje pedig kissé megkeményedik/törik.

    Tipp:

    Amikor jól átsültek pár perc türelem után, könnyedén ki tudjuk borítani a formákból,
    és rácsra téve hűtjük.

    Tálalás előtt porcukor felhővel beborítjuk diós habos csodáinkat :)
    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá