Hozzávalók 28 darabhoz:
Tészta:
Töltelék…
Továbbá:
Elkészítése:
A kosárka formákat olvasztott vajjal kikenjük és enyhén lisztezzük.
Egy nagyobb, alacsony peremű tepsibe szépen felsorakoztatjuk őket. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tészta fent említett hozzávalóit alaposan összekeverjük, ami egy lágy ragadós massza lesz.
Diónyi mennyiséget halmozunk minden egyes kosárkába, amit vizes kézzel szépen eldolgozunk a fém formákban, a szélüket is beleértve.
A töltelékhez a darált diót elkeverjük porcukorral, citrom levével és reszelt héjával. A fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan, kis adagokban, a diós keverékhez forgatjuk.
A tésztával kikent formákba egy kiskanálnyi lekvárt kanalazunk és az egészet egy evőkanálnyi töltelékkel koronázzuk.
Forró sütő középső rácsára betolva a tepsit, 20-25 percig sütjük, vigyázva, mert a cukros hab hamar megég!
Akkor jó, ha a tészta széle halványan barnulni kezd, a habos töltelék teteje pedig kissé megkeményedik/törik.
Amikor jól átsültek pár perc türelem után, könnyedén ki tudjuk borítani a formákból,
és rácsra téve hűtjük.
Tálalás előtt porcukor felhővel beborítjuk diós habos csodáinkat :)
Jó étvágyat!