Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós kifli recept

Diós kifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 /2 kg liszt
    • 12,5 dkg margarin
    • 7 dkg zsír
    • 5 dkg cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • csipet só
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve

    Töltelék:

    • 40 dkg darált dió

    Szirup:

    • 2 dl víz
    • 20 dkg cukor
    • fahéj
    • mazsola
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    A hozzávalókat jól kidolgozzuk. 5 db cipót formálunk belőle, 30-40 percig kelesztjük. Ezután kerek formára nyújtjuk, nyolc körcikkre vágjuk. Szélesebb felébe teszünk egy kanálnyi diótölteléket, feltekerjük és tepsibe sorakoztatjuk őket.

    A töltelékhez előbb a cukros vizet felforraljuk, beletesszük a diót, mazsolát, citromhéjat.

    A kiflik tetejét megkenjük a felvert tojással. 30-40 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá