Diós kifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Diós kifli

Hozzávalók:

  • 1 /2 kg liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 7 dkg zsír
  • 5 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • annyi tejföl, hogy nyújtható legyen a tészta

Tetejére:

  • 1 tojás felverve

Töltelék:

  • 40 dkg darált dió

Szirup:

  • 2 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • fahéj
  • mazsola
  • reszelt citromhéj

Elkészítése:

A hozzávalókat jól kidolgozzuk. 5 db cipót formálunk belőle, 30-40 percig kelesztjük. Ezután kerek formára nyújtjuk, nyolc körcikkre vágjuk. Szélesebb felébe teszünk egy kanálnyi diótölteléket, feltekerjük és tepsibe sorakoztatjuk őket.

A töltelékhez előbb a cukros vizet felforraljuk, beletesszük a diót, mazsolát, citromhéjat.

A kiflik tetejét megkenjük a felvert tojással. 30-40 perc alatt készre sütjük.