Diós kevert süti recept

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 15 evőkanál víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- lekvár vagy dzsem a kenéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral, sütőporral elkevert liszttel és a dióval jól kidolgozzuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beledolgozzuk a lisztes-tojássárgás keverékhez.
Egy 30*35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor két lapba vágjuk, megkenjük a lekvárral vagy tetszőleges krémmel és rátesszük a másik lapot.
Felszeleteljük, porcukorral megszórhatjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »