Diós kevert süti recept
Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 30 dkg cukor
- 15 evőkanál víz
- 10 dkg darált dió
- 20 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- lekvár vagy dzsem a kenéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a vízzel, cukorral, sütőporral elkevert liszttel és a dióval jól kidolgozzuk.
A fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan beledolgozzuk a lisztes-tojássárgás keverékhez.
Egy 30*35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát belesimítjuk és 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt a piskóta, akkor két lapba vágjuk, megkenjük a lekvárral vagy tetszőleges krémmel és rátesszük a másik lapot.
Felszeleteljük, porcukorral megszórhatjuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









