Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-darás krémes recept

Diós-darás krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Régen egy rendelőben dolgoztam, ahol volt egy gyakorta visszajáró bácsi, aki néha-néha meglepett minket saját készítésű sütijeivel. Az volt ám a jó világ! Nagy recept kutakodás közepette ráakadtam a saját kezével írt receptúrára. Kicsit ugyan változtattam rajta, de csak az arányokon. Közre adom nektek is, remélem elkészítitek és ízlik majd!

    Hozzávalók egy 20*38 cm-es tepsihez:
    Tésztához:

    • 15 dkg porcukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 evőkanál víz
    • 20 dkg liszt
    • 1 tk szódapor
    • 1 tk sütőpor
    • 10 dkg darált dió
    • 1 tk rum (aroma)

    Krémhez:

    • 0,5 l tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 5 ek búzadara
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg darált dió
    • 1 kupaknyi citromlé
    • csipet só

    Tetejére:

    • 100 g étcsokoládé

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kivajazzuk és lisztezzük.

    A tojásokat ketté választjuk és a sárgájából a porcukorral és vízzel, rummal (aromával) habos masszát keverünk. A fehérjét kemény habbá verjük, félretesszük.

    A száraz összetevőket elkeverjük egy tálban és lassan a sárga részhez adagoljuk, majd az előzőleg felvert tojás fehérjével lazítjuk. Meleg sütőbe tolva 15-20 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).

    Krémhez a tejet a vaníliás cukorral ízesítjük és a búzadarát hozzáadjuk, majd csipet sóval sűrű tejbegrízt főzünk. A darált diót is hozzá adjuk, lehűtjük (tetejére folpack fóliát teszünk, hogy meg akadályozzuk a grízes dió bőrösödést).
    A margarint cukorral fehéredésig keverjük, majd a diós masszát apránként hozzáadagolva tovább habosítjuk.

    A kihűlt tésztánkat két lapra vágjuk, és a krém 3/4 részével megtöltjük. A megmaradt krémet, sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük 1 órára, majd gőz felett megolvasztott csokoládéval borítjuk, kevés darált diót szórhatunk rá.

    Újból hűtjük, majd tálalás előtt, forró vízbe mártott késsel szépen szeleteljük. Nem tartozik a legszebben kivitelezett süteményeim közé, de az íze garantáltan finom!

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá