Diós darálós karika recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg margarin
Elkészítése:
A lisztet egy tálban elkeverjük a porcukorral, darált dióval, sütőporral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd összedolgozzuk a tojásokkal.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát a húsdarálóba töltjük, majd a rá szerelt formán át kb. 12 cm hosszú rudakat nyomunk, amik végeit karikába fordítjuk, és a tepsikbe fektetjük egymás között egy kevés helyet hagyva.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A kiürült kekszes doboz, és persze a pocakunk feltöltésére készült ez a diós aprósüti. Kívül ropog, belül omlós, a legfinomabb egy pohár habos kakaó kíséretében fogyasztani. Az a legjobb benne, hogy a gyerekek is nagyon szívesen segítenek a formázásban, felváltva tekerik a darálót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









