Diós darálós karika recept
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 10 dkg darált dió
- 10 dkg porcukor
- 0,5 tasak sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg margarin
Elkészítése:
A lisztet egy tálban elkeverjük a porcukorral, darált dióval, sütőporral, vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd összedolgozzuk a tojásokkal.
A sütőt előmelegítjük és két nagy gáz tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát a húsdarálóba töltjük, majd a rá szerelt formán át kb. 12 cm hosszú rudakat nyomunk, amik végeit karikába fordítjuk, és a tepsikbe fektetjük egymás között egy kevés helyet hagyva.
180 fokon alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük.
Tipp:
A kiürült kekszes doboz, és persze a pocakunk feltöltésére készült ez a diós aprósüti. Kívül ropog, belül omlós, a legfinomabb egy pohár habos kakaó kíséretében fogyasztani. Az a legjobb benne, hogy a gyerekek is nagyon szívesen segítenek a formázásban, felváltva tekerik a darálót.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









