Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós csokis szelet recept

Diós csokis szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 1 evőkanál keserű kakaó
    • 10 dkg rétesliszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 1 dl tej
    • 12 dkg dió

    Valamint:

    • 1/2 üveg savanykás lekvár (én saját készítésű almás-gyömbéres rebarbara lekvárt használok)

    A diós krémhez:

    • 20 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 4 evőkanál rum vagy rumaroma

    A kakaós krémhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 evőkanál keserű kakaó
    • 10 dkg porcukor
    • 20 dkg vaj

    A csokimázhoz:

    • 7 dkg vaj
    • 10 dkg keserű csokoládé

    Elkészítése:

    A tésztához 4 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral és 1 evőkanál keserű holland kakaóval. Hozzáadunk 10 dkg réteslisztet, fél csomag sütőport, továbbá 1 dl langyos tejet, 12 dkg darált diót, végül a felvert tojásfehérjét. Sütőpapiros tepsiben megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.

    A tésztát megkenjük pikáns lekvárral, lehet bármilyen savanykás ízű, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva stb.

    Sűrű krémet keverünk 20 dkg darált dióból, 15 dkg porcukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 4 evőkanál rumból (aromából), majd villával szétegyengetjük a tésztán.

    Ezt követően 1 tojást, 3 evőkanál keserű holland kakaót, 10 dkg porcukrot, 20 dkg vajat habosra keverünk, majd kanalanként rákenjük a diós töltelékre.

    Csokimáz kerül a tetejére, amihez 7 dkg vajat és 10 dkg csokoládét összeolvasztunk, vékonyan felvisszük.

    Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá