Hozzávalók:
A tésztához:
Valamint:
A diós krémhez:
A kakaós krémhez:
A csokimázhoz:
Elkészítése:
A tésztához 4 tojássárgáját kikeverünk 15 dkg vajjal, 15 dkg cukorral és 1 evőkanál keserű holland kakaóval. Hozzáadunk 10 dkg réteslisztet, fél csomag sütőport, továbbá 1 dl langyos tejet, 12 dkg darált diót, végül a felvert tojásfehérjét. Sütőpapiros tepsiben megsütjük 180 fokon 15-20 perc alatt.
A tésztát megkenjük pikáns lekvárral, lehet bármilyen savanykás ízű, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva stb.
Sűrű krémet keverünk 20 dkg darált dióból, 15 dkg porcukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 4 evőkanál rumból (aromából), majd villával szétegyengetjük a tésztán.
Ezt követően 1 tojást, 3 evőkanál keserű holland kakaót, 10 dkg porcukrot, 20 dkg vajat habosra keverünk, majd kanalanként rákenjük a diós töltelékre.
Csokimáz kerül a tetejére, amihez 7 dkg vajat és 10 dkg csokoládét összeolvasztunk, vékonyan felvisszük.
Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.