Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-citromkrémes pároscsók recept

Diós-citromkrémes pároscsók
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Habcsókhoz:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje (ami már egy hete legalább a hűtőben pihen)
    • 40 dkg cukor
    • 1 tk friss citromlé
    • 3 ek darált dió

    Krém:

    • 10 dkg vaj
    • 6-8 dkg porcukor
    • fél citrom leve

    Elkészítése:

    A cukrot előmelegített, forró sütőben átmelegítjük. Addig kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
    Lassan adagolva adjuk hozzá a meleg cukrot. Nagyon keménynek kell lennie, ahogy kivesszük a habverőt, a masszából szép sipkát tudjunk csinálni. Belekeverjük a citromlevet is.

    A darált diót kézi habverővel belekeverjük a masszába. Szilikon lappal bélelt tepsibe kis csókokat nyomunk, ill. kanalazunk.

    150 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, így szárítjuk őket kb. 1 órát, majd addig hagyjuk a sütőben, míg langyosra hűlnek.

    A krémet közben kikeverjük, végül összeragasztunk vele 1-1 habcsókot.

    Tipp:

    A habcsók készítése sokaknak nehéz feladat. Nagyon sok múlik a sütőn. Minden sütő más, ezért ne csüggedjünk, ha elsőre nem sikerül. Nálam az alsó-felső sütés és a 150 fok vált be az új sütőmnél. A réginél a légkeverés, és a 130 fok.

    Mindig olyan tojásfehérjét használjunk, amit már legalább 1 hete félretettünk. Frissből sosem lesz szép. A nagymamám mindig hetekig gyűjtögette, vagy előtte való héten tésztát gyúrt. :)

    A diós-citromkrémes pároscsók kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 350 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 57 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá