Diós-citromkrémes pároscsók

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Habcsókhoz:

  • 8 tojásfehérje (ami már egy hete legalább a hűtőben pihen)
  • 40 dkg cukor
  • 1 tk friss citromlé
  • 3 ek darált dió

Krém:

  • 10 dkg vaj
  • 6-8 dkg porcukor
  • fél citrom leve

Elkészítése:

A cukrot előmelegített, forró sütőben átmelegítjük. Addig kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
Lassan adagolva adjuk hozzá a meleg cukrot. Nagyon keménynek kell lennie, ahogy kivesszük a habverőt, a masszából szép sipkát tudjunk csinálni. Belekeverjük a citromlevet is.

A darált diót kézi habverővel belekeverjük a masszába. Szilikon lappal bélelt tepsibe kis csókokat nyomunk, ill. kanalazunk.

150 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, így szárítjuk őket kb. 1 órát, majd addig hagyjuk a sütőben, míg langyosra hűlnek.

A krémet közben kikeverjük, végül összeragasztunk vele 1-1 habcsókot.

Tipp:

A habcsók készítése sokaknak nehéz feladat. Nagyon sok múlik a sütőn. Minden sütő más, ezért ne csüggedjünk, ha elsőre nem sikerül. Nálam az alsó-felső sütés és a 150 fok vált be az új sütőmnél. A réginél a légkeverés, és a 130 fok.

Mindig olyan tojásfehérjét használjunk, amit már legalább 1 hete félretettünk. Frissből sosem lesz szép. A nagymamám mindig hetekig gyűjtögette, vagy előtte való héten tésztát gyúrt. :)