Hozzávalók:
Habcsókhoz:
Krém:
Elkészítése:
A cukrot előmelegített, forró sütőben átmelegítjük. Addig kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
Lassan adagolva adjuk hozzá a meleg cukrot. Nagyon keménynek kell lennie, ahogy kivesszük a habverőt, a masszából szép sipkát tudjunk csinálni. Belekeverjük a citromlevet is.
A darált diót kézi habverővel belekeverjük a masszába. Szilikon lappal bélelt tepsibe kis csókokat nyomunk, ill. kanalazunk.
150 fokos, előmelegített sütőbe toljuk, így szárítjuk őket kb. 1 órát, majd addig hagyjuk a sütőben, míg langyosra hűlnek.
A krémet közben kikeverjük, végül összeragasztunk vele 1-1 habcsókot.
A habcsók készítése sokaknak nehéz feladat. Nagyon sok múlik a sütőn. Minden sütő más, ezért ne csüggedjünk, ha elsőre nem sikerül. Nálam az alsó-felső sütés és a 150 fok vált be az új sütőmnél. A réginél a légkeverés, és a 130 fok.
Mindig olyan tojásfehérjét használjunk, amit már legalább 1 hete félretettünk. Frissből sosem lesz szép. A nagymamám mindig hetekig gyűjtögette, vagy előtte való héten tésztát gyúrt. :)