Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós Bejgli recept

Diós Bejgli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 2 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg cukor
    • 2 dkg élesztő
    • 2 dl tej
    • csipetnyi só

    Dió töltelék:

    • 45dkg darált dió
    • 35 dkg cukor
    • 1 kanál zsemlemorzsa
    • 1 citrom héja lereszelve
    • mazsola ízlés szerint
    • rum ízlés szerint
    • 1 alma lereszelve

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk és hozzáadjuk a jól felvert tojásokat, az élesztőt, a cukrot, sót tejet és gyorsan összedolgozzuk Négy egyforma nagyságú cipót formálunk a tésztából, majd egy órán át letakarva pihentetjük szobahőmérsékleten.

    Még a tészta pihen addig elkészítjük a tölteléket. Az alapanyagokat a lereszelt almával összekeverem, az alma ad annyi nedvességet, hogy a dió töltelék kellően összeálljon.

    A cipókat egyenként 4 mm vastagságúra kinyújtjuk, a töltelék mennyiségét 4 részre osztjuk és a kinyújtott tésztán egyenletesen elterítjük. Feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és megkenjük tojássárgájával amibe egy pici vizet teszünk, ezt még egyszer megismételjük , végül tojásfehérjével megkenjük és fél órára hideg helyre tesszük, ettől lesz márványos a bejgli teteje.

    Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük, Kb. 180 °-on hőlégkeverős sütőben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá