Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós batyu recept

Diós batyu
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 25 dkg liszt
    • 25 dkg vaj
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Töltelék:

    • 30 dkg darált dió
    • 30 dkg porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 cs vaníliás cukor

    Szóráshoz:

    • 30 dkg porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összegyúrom ( liszt, vaj, tojás sárgája). Ha egy kicsit ragad lisztet kell még hozzáadni.
    A tésztából egyforma, kb 40 darabnyi, kis golyót csinálok. A golyócskákat egyenként vékonyra kinyújtom a lisztezett gyúródeszkán.

    A kerek kis lapokat megtöltöm a töltelékkel. Összefogom a széleit középen, megcsavarom kissé. Batyut készítek belőlük.
    A kis batyukat tepsibe rakom, 0,5 cm-re egymástól (esetleg muffin vagy mini kuglóf formában is lehet sütni). Előmelegített sütőben (180 fok) halvány sárgára sütöm.

    A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verem. Hozzáadom a darált diót, a porcukrot. Ez a töltelék, elegendő 40 kis batyuba.

    Amikor már langyosra hűltek a batyuk, egyenként megforgatom a vaníliás porcukorban.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá