Diós batyu

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 6 tojás sárgája

Töltelék:

  • 30 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojásfehérje
  • 2 cs vaníliás cukor

Szóráshoz:

  • 30 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrom ( liszt, vaj, tojás sárgája). Ha egy kicsit ragad lisztet kell még hozzáadni.
A tésztából egyforma, kb 40 darabnyi, kis golyót csinálok. A golyócskákat egyenként vékonyra kinyújtom a lisztezett gyúródeszkán.

A kerek kis lapokat megtöltöm a töltelékkel. Összefogom a széleit középen, megcsavarom kissé. Batyut készítek belőlük.
A kis batyukat tepsibe rakom, 0,5 cm-re egymástól (esetleg muffin vagy mini kuglóf formában is lehet sütni). Előmelegített sütőben (180 fok) halvány sárgára sütöm.

A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verem. Hozzáadom a darált diót, a porcukrot. Ez a töltelék, elegendő 40 kis batyuba.

Amikor már langyosra hűltek a batyuk, egyenként megforgatom a vaníliás porcukorban.