Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Szóráshoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrom ( liszt, vaj, tojás sárgája). Ha egy kicsit ragad lisztet kell még hozzáadni.
A tésztából egyforma, kb 40 darabnyi, kis golyót csinálok. A golyócskákat egyenként vékonyra kinyújtom a lisztezett gyúródeszkán.
A kerek kis lapokat megtöltöm a töltelékkel. Összefogom a széleit középen, megcsavarom kissé. Batyut készítek belőlük.
A kis batyukat tepsibe rakom, 0,5 cm-re egymástól (esetleg muffin vagy mini kuglóf formában is lehet sütni). Előmelegített sütőben (180 fok) halvány sárgára sütöm.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verem. Hozzáadom a darált diót, a porcukrot. Ez a töltelék, elegendő 40 kis batyuba.
Amikor már langyosra hűltek a batyuk, egyenként megforgatom a vaníliás porcukorban.