Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-ananászos rakott kalács recept

Diós-ananászos rakott kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db fonott kalács
    • 1 doboz ananász
    • darált dió + cukor
    • mazsola
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4-5 dl tej
    • 3-4 ek méz(vagy cukor)
    • 2 ek cukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 2-3 ek őszibaracklekvár
    • reszelt citromhéj

    Elkészítése:

    Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, a kalácsot nem túl vastag szeletekre vágjuk és egy sort a tepsibe helyezünk.

    A tojások sárgáját a tejjel, a vanília aromával és a cukorral állandó keverés mellett felforraljuk, majd a felét rálocsoljuk a kalács szeletek tetejére.

    A darált diót összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, mazsolával és reszelt citromhéjjal, majd a felét rászórjuk a kalács tetejére. Ezután rátesszük az ananászt és mézet csorgatunk rá.

    A tetejét befedjük a maradék kaláccsal és meglocsoljuk a maradék tejjel. Végül rászórjuk a megmaradt diós keveréket.

    Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig sütjük.

    Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és még pár pillanatig tovább verjük, hogy jól összekeveredjen.

    A kalácsot kivesszük a sütőből, majd egyenletesen rásimítjuk a habot és visszatesszük a sütőbe. Mérsékelt lángon 15-20 perc alatt készre sütjük. (A hab inkább csak száradjon, mint süljön, akkor jó ha aranybarna színt kap)

    A sütőből kivéve porcukorral tálaljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá