Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, a kalácsot nem túl vastag szeletekre vágjuk és egy sort a tepsibe helyezünk.
A tojások sárgáját a tejjel, a vanília aromával és a cukorral állandó keverés mellett felforraljuk, majd a felét rálocsoljuk a kalács szeletek tetejére.
A darált diót összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, mazsolával és reszelt citromhéjjal, majd a felét rászórjuk a kalács tetejére. Ezután rátesszük az ananászt és mézet csorgatunk rá.
A tetejét befedjük a maradék kaláccsal és meglocsoljuk a maradék tejjel. Végül rászórjuk a megmaradt diós keveréket.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig sütjük.
Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és még pár pillanatig tovább verjük, hogy jól összekeveredjen.
A kalácsot kivesszük a sütőből, majd egyenletesen rásimítjuk a habot és visszatesszük a sütőbe. Mérsékelt lángon 15-20 perc alatt készre sütjük. (A hab inkább csak száradjon, mint süljön, akkor jó ha aranybarna színt kap)
A sütőből kivéve porcukorral tálaljuk.