Diós-ananászos rakott kalács

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós-ananászos rakott kalács

Hozzávalók:

  • 1 db fonott kalács
  • 1 doboz ananász
  • darált dió + cukor
  • mazsola
  • 4 tojás
  • 4-5 dl tej
  • 3-4 ek méz(vagy cukor)
  • 2 ek cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 2-3 ek őszibaracklekvár
  • reszelt citromhéj

Elkészítése:

Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, a kalácsot nem túl vastag szeletekre vágjuk és egy sort a tepsibe helyezünk.

A tojások sárgáját a tejjel, a vanília aromával és a cukorral állandó keverés mellett felforraljuk, majd a felét rálocsoljuk a kalács szeletek tetejére.

A darált diót összekeverjük ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, mazsolával és reszelt citromhéjjal, majd a felét rászórjuk a kalács tetejére. Ezután rátesszük az ananászt és mézet csorgatunk rá.

A tetejét befedjük a maradék kaláccsal és meglocsoljuk a maradék tejjel. Végül rászórjuk a megmaradt diós keveréket.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 30 percig sütjük.

Közben a tojások fehérjét egy csipet sóval és 2 ek porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a lekvárt és még pár pillanatig tovább verjük, hogy jól összekeveredjen.

A kalácsot kivesszük a sütőből, majd egyenletesen rásimítjuk a habot és visszatesszük a sütőbe. Mérsékelt lángon 15-20 perc alatt készre sütjük. (A hab inkább csak száradjon, mint süljön, akkor jó ha aranybarna színt kap)

A sütőből kivéve porcukorral tálaljuk.