Diókrémes kocka recept

Hozzávalók 24*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 8 dkg darált dió
- késhegynyi őrölt fahéj
- 4,5 dl tejföl
A krémhez:
- 4,5 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 1 teáskanál rum
- késhegynyi őrölt fahéj
A tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük.
A masszát két részre osztjuk. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Két lapot sütünk a tésztából 180 fokra előmelegített sütőben.
A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot is és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, a rummal, a dióval és a fahéjjal habosra keverjük. A krémet elfelezzük.
Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk.
Olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.
Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva szeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »