Diókrémes kocka recept

Hozzávalók 24*39 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 30 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg finomliszt
- 8 dkg darált dió
- késhegynyi őrölt fahéj
- 4,5 dl tejföl
A krémhez:
- 4,5 dl tej
- 4 evőkanál finomliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 1 teáskanál rum
- késhegynyi őrölt fahéj
A tetejére:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a tejföllel krémesre keverjük.
A lisztet, a sütőport, a fahéjat, a darált diót összekeverjük és az előbbiekhez keverjük.
A masszát két részre osztjuk. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük. Két lapot sütünk a tésztából 180 fokra előmelegített sütőben.
A krémhez a tejet a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a cukrot is és felfőzzük. Kihűtjük, majd a vajjal, a rummal, a dióval és a fahéjjal habosra keverjük. A krémet elfelezzük.
Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a tetejére simítjuk.
Olvasztott csokoládéval megcsurgatjuk.
Hűtőbe tesszük és 1-2 óra múlva szeletelhetjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »