Dióhabos tallérok recept

Elkészítése:
A lisztet egy tálban jól elkeverjük a sütőporral, porcukorral, elmorzsoljuk benne a margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt. Jól összedolgozzuk.
Kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk. Egy egész kisméretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapíros tepsibe rakjuk.
Közben a sütőt előmelegítjük. (A hulladék tésztát összedolgozzuk, és újra elnyújtjuk, szaggatjuk.)
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd a porcukrot hozzáadva pár percig tovább verjük. Végül beleforgatjuk a darált diót.
A tallérok tetejére egy kiskanál dióhabot simítunk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd két tallért egy kiskanál sárgabaracklekvárral összeragasztunk.
Tipp:
Ez egy olyan süti, ami elvileg nagyon sokáig eláll. Nos, nálunk erre nem volt példa, olyan hamar elfogyott. A gyerek, aki nem igazán kedveli az édes süteményeket, azt mondta, hogy ez a világ legfinomabb sütije és egymás után nem is tudom, hány darabot küldött a pocakjába. Egy dologra érdemes figyelni, hogy a dióhab vékonyan kerüljön a tallérokra, mert különben nem fog minden darabra jutni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »