Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Dióhabos linzer recept

Dióhabos linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 10 dkg vaj vagy margarin
    • 10 dkg házi zsír
    • 15-20 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • kb. 2,5 dl tejföl (lehet több is,ez liszt függő)
    • csipet só
    • 2 tasak vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja

    Dióhabhoz:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg darált dió
    • 3 ek. cukor
    • csipet só

    Közepére:

    • sárgabaracklekvár

    Elkészítése:

    A sót, cukrot,vaníliás cukrot elkeverjük a liszttel majd a vajjal,zsírral összemorzsoljuk ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.Becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük.

    A dióhabhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval ezután beleforgatjuk a darált diót és betesszük a hűtőbe.
    A tésztát kicsomagoljuk és kb. fél centi vékonyra nyújtjuk majd 4-5 cm-es kiszúróval korongokat szúrunk ki.Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket.A dióhabot nyomózsákba tesszük és köröket nyomunk a habból a tészták tetejére ezután mindegyik kör közepére lekvárt teszünk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

    Tipp:

    Én nem teszek bele semmilyen térfogatnövelő szert de aki akar tehet bele.Az eredeti receptben 30 dkg vaj van én nem tettem bele mert nem szeretjük a túl vajas édességeket,aki akarja beleteheti.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá