Dióhabos linzer

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg házi zsír
  • 15-20 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • kb. 2,5 dl tejföl (lehet több is,ez liszt függő)
  • csipet só
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja

Dióhabhoz:

  • 2 tojás fehérje
  • 20 dkg darált dió
  • 3 ek. cukor
  • csipet só

Közepére:

  • sárgabaracklekvár

Elkészítése:

A sót, cukrot,vaníliás cukrot elkeverjük a liszttel majd a vajjal,zsírral összemorzsoljuk ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.Becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük.

A dióhabhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval ezután beleforgatjuk a darált diót és betesszük a hűtőbe.
A tésztát kicsomagoljuk és kb. fél centi vékonyra nyújtjuk majd 4-5 cm-es kiszúróval korongokat szúrunk ki.Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket.A dióhabot nyomózsákba tesszük és köröket nyomunk a habból a tészták tetejére ezután mindegyik kör közepére lekvárt teszünk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

Tipp:

Én nem teszek bele semmilyen térfogatnövelő szert de aki akar tehet bele.Az eredeti receptben 30 dkg vaj van én nem tettem bele mert nem szeretjük a túl vajas édességeket,aki akarja beleteheti.