Hozzávalók:
Dióhabhoz:
Közepére:
Elkészítése:
A sót, cukrot,vaníliás cukrot elkeverjük a liszttel majd a vajjal,zsírral összemorzsoljuk ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót és puha tésztát gyúrunk.Becsomagoljuk folpackba és hűtőbe tesszük.
A dióhabhoz a tojások fehérjét kemény habbá verjük a cukorral,csipet sóval ezután beleforgatjuk a darált diót és betesszük a hűtőbe.
A tésztát kicsomagoljuk és kb. fél centi vékonyra nyújtjuk majd 4-5 cm-es kiszúróval korongokat szúrunk ki.Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük őket.A dióhabot nyomózsákba tesszük és köröket nyomunk a habból a tészták tetejére ezután mindegyik kör közepére lekvárt teszünk.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütjük.
Én nem teszek bele semmilyen térfogatnövelő szert de aki akar tehet bele.Az eredeti receptben 30 dkg vaj van én nem tettem bele mert nem szeretjük a túl vajas édességeket,aki akarja beleteheti.