Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diócska recept

Diócska
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 15 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 3 dl tej
    • 1 tasak vaníliás pudingpor
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dkg darált dió

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit egy tálba rakjuk és összedolgozzuk. A dióformákat margarinnal vékonyan kikenjük és a tésztából diónyi adagokat nyomkodunk bele.

    Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel kb. 12 perc alatt megsütjük és még melegen óvatosan kiütjük a formákból. Hagyjuk teljesen kihűlni.

    Ez alatt a pudingot a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük és kihűtjük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a darált diót is. A két részt összekeverjük és egy kevés krémmel két diócska felet összeragasztunk.

    Porcukorral megszórjuk és legalább egy éjszakát pihentetjük, hogy a tészta megpuhuljon a krémtől.

    Tipp:

    Szinte minden nagyobb ünnepre készül mandulamag, amit az egész család nagyon szeret. Annak a sütinek a mintájára most diócskát sütöttem. Bár kicsit munkaigényes, de mindenképpen megéri, hisz nagyon finom. Azt hiszem ez is legalább olyan nagy kedvenc lesz, mint a mandulás társa.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá