Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csupadiós szelet recept

Csupadiós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 ek liszt
    • 7 ek kristálycukor
    • 1 cs sütúpor
    • 1 cs vanilíás cukor
    • 10 dkg darált dió

    Töltelékhez:

    • 2 cs vaniíáspudingpor
    • 6 dl tej
    • 3 ek liszt
    • 12,5 dkg margarin
    • 15 dkg darált dió
    • 15 dkg porcukor
    • 15 dkg apróra vágott dió
    • 5 cs vaníliáscukor
    • pici rum vagy aroma
    • 15 dkg darált dió
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:
    A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, melybe belekeverünk 15 dkg darált diót is. Egy 30*35 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
    A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. 12,5 dkg margarint kikeverünk 3 cs vaníliás cukorral, 15 dkg darált dióval, 15 dkg porcukorral és az aromával. A vajas krémet összedolgozzuk a pudinggal, majd a süteményre simítjuk.
    Tetejére kandírozott diót szórunk, melyhez egy serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, hozzáadjuk a diót, majd elkezdjük pirítani, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Ha kihűlt akkor hozzáöntünk 2 cs vaníliás cukrot és a süti tetejére szórjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá