Csupadiós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 7 db tojás
  • 7 ek liszt
  • 7 ek kristálycukor
  • 1 cs sütúpor
  • 1 cs vanilíás cukor
  • 10 dkg darált dió

Töltelékhez:

  • 2 cs vaniíáspudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 ek liszt
  • 12,5 dkg margarin
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg apróra vágott dió
  • 5 cs vaníliáscukor
  • pici rum vagy aroma
  • 15 dkg darált dió
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:
A tojásokból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, melybe belekeverünk 15 dkg darált diót is. Egy 30*35 cm-es tepsiben tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez 1 dl tejben elkeverjük a pudingport és a lisztet, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük. 12,5 dkg margarint kikeverünk 3 cs vaníliás cukorral, 15 dkg darált dióval, 15 dkg porcukorral és az aromával. A vajas krémet összedolgozzuk a pudinggal, majd a süteményre simítjuk.
Tetejére kandírozott diót szórunk, melyhez egy serpenyőben 5 dkg vajat olvasztunk, hozzáadjuk a diót, majd elkezdjük pirítani, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg! Ha kihűlt akkor hozzáöntünk 2 cs vaníliás cukrot és a süti tetejére szórjuk.