Csokoládés szmájli islerek recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 10dkg vaj
- 5 dkg porcukor/eritrit/
- 1db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
Töltelék:
- kb 10 dkg lekvár
- 10 dkg csokoládé
- kevés vaj, vagy olaj az olvasztáshoz
Elkészítése:
A lisztet, a sót, a porcukrot összekeverjük, majd a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és linzer tésztát gyúrunk.
Frissen tartó fóliába csomagoljuk és a hűtőbe rakjuk 15 percre.
Egy 35×40-es tepsibe sütőpapírt teszünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát kb. 4 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és világosra sütjük, kb 15-20 perc.
A csokoládét a vajjal /olajjal/ vízgőz fölött felolvasztjuk, a sütemények egyik oldalát bekenjük ecsettel, ha megkötött a csokoládé a lekvárral megkenjük az egyik lapot ,a másikat ráhelyezzük és az oldalát is körbekenjük csokoládéval.
Díszítjük ahogy szeretnénk, vagy úgy hagyjuk.
Ebből az adagból 10 db csokis isler lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Tipp:
Lehet több adagból készíteni, teával nagyon finom natúron is és sokáig eláll.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »