Hozzávalók:
A tésztához:
Töltelék:
Elkészítése:
A lisztet, a sót, a porcukrot összekeverjük, majd a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját és linzer tésztát gyúrunk.
Frissen tartó fóliába csomagoljuk és a hűtőbe rakjuk 15 percre.
Egy 35×40-es tepsibe sütőpapírt teszünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát kb. 4 mm vastagságúra kinyújtjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk és világosra sütjük, kb 15-20 perc.
A csokoládét a vajjal /olajjal/ vízgőz fölött felolvasztjuk, a sütemények egyik oldalát bekenjük ecsettel, ha megkötött a csokoládé a lekvárral megkenjük az egyik lapot ,a másikat ráhelyezzük és az oldalát is körbekenjük csokoládéval.
Díszítjük ahogy szeretnénk, vagy úgy hagyjuk.
Ebből az adagból 10 db csokis isler lesz.
Jó étvágyat hozzá!
Lehet több adagból készíteni, teával nagyon finom natúron is és sokáig eláll.