Csokoládé szelet recept

Hozzávalók:
Tésztához:
A bögre 2,5 dl-es
- 2,5 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 2/3 bögre keserű kakaópor
- 1/3 bögre cukrozott kakaópor
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre olvasztott vaj
- 2 bögre hideg víz
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére:
- 1/4 bögre forró víz
- 350 g nutella
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
- darabos dió
- színes cukorka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a száraz anyagokat (kakaóport, cukrozott kakaópor, sütőport, lisztet, szódabikarbónát) összekeverjük.
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és végül hozzákeverjük a száraz anyagokat.
Egy 23*28 cm-es tepsit vajjal kikenünk és a masszát belesimítjuk. 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 perc).
A forró vízzel a nutellát simára keverjük és a megsült forró tésztára egyenletesen ráöntjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Idő közben a sütemény magába szívja a nutellás öntetet. A sütemény teteje gyönyörű csillogós lett,a tésztája valami csoda,nagyon finom szaftos sütemény.
Díszíthetjük tetszés szerint, de anélkül is mutatós. Egy kevés kókuszreszelékkel, darabos dióval és cukorral szórtam meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »