Csokoládé szelet recept
Hozzávalók:
Tésztához:
a bögre 2,5 dl-es
- 2,5 bögre liszt
- 2 bögre cukor
- 2/3 bögre keserű kakaópor
- 1/3 bögre cukrozott kakaópor
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 bögre olvasztott vaj
- 2 bögre hideg víz
- 2 cs vaníliás cukor
Tetejére::
- 1/4 bögre forró víz
- 350 g nutella
Díszítéshez:
- kókuszreszelék
- darabos dió
- színes cukorka
Elkészítése:
A tészta hozzávalóinál a száraz anyagokat (kakaóport, cukrozott kakaópor, sütőport, lisztet, szódabikarbónát) összekeverjük.
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a vizet és végül hozzákeverjük a száraz anyagokat.
Egy 23*28 cm-es tepsit vajjal kikenünk és a masszát belesimítjuk. 160 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (kb 40 perc).
A forró vízzel a nutellát simára keverjük és a megsült forró tésztára egyenletesen ráöntjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. Idő közben a sütemény magába szívja a nutellás öntetet. A sütemény teteje gyönyörű csillogós lett,a tésztája valami csoda,nagyon finom szaftos sütemény.
Díszíthetjük tetszés szerint, de anélkül is mutatós. Egy kevés kókuszreszelékkel, darabos dióval és cukorral szórtam meg.