Csokis-túrós szelet meggyel recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 12 dkg fehér finomliszt
- 12 dkg vaj
- 3 g sütőpor
- 5 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg étcsokoládé
- csipet só
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg krémes túró
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- vaníliapaszta ízlés szerint
Tetejére:
- 1 üveg meggybefőtt jól lecsepegtetve
Elkészítése:
A tésztához a vajat, csokit és a cukrot összeolvasztjuk, majd a keverékbe beledolgozzuk a sót, lisztet és a sütőport. A végén adjuk hozzá a tojásokat és azzal is simára keverjük a tésztát.
A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát.
A krémhez kikeverjük a mascarponét a túróval, porcukorral, és vaníliával, majd a tojásokat is beledolgozzuk.
A túrós krémet a tésztára simítjuk, majd megszórjuk meggyel.
170 fokon sütőben, alsó-felső sütéssel kb 50 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt felszeljük és úgy kínáljuk.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.