Csokis-túrós szelet meggyel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 12 dkg fehér finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 3 g sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg étcsokoládé
  • csipet só

Krém:

  • 25 dkg mascarpone
  • 25 dkg krémes túró
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • vaníliapaszta ízlés szerint

Tetejére:

  • 1 üveg meggybefőtt jól lecsepegtetve

Elkészítése:

A tésztához a vajat, csokit és a cukrot összeolvasztjuk, majd a keverékbe beledolgozzuk a sót, lisztet és a sütőport. A végén adjuk hozzá a tojásokat és azzal is simára keverjük a tésztát.

A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a tésztát.

A krémhez kikeverjük a mascarponét a túróval, porcukorral, és vaníliával, majd a tojásokat is beledolgozzuk.

A túrós krémet a tésztára simítjuk, majd megszórjuk meggyel.

170 fokon sütőben, alsó-felső sütéssel kb 50 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt felszeljük és úgy kínáljuk.