Csokis-túrós sütemény recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A hozzávalókat habosra keverjük.
A tészta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd tovább keverjük a margarinnal, tejjel és a sóval. A réteslisztet a kakaóporral, a sütőporral összekeverjük és hozzá keverjük a kikevert masszához.
A tészta felét a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd rá simítjuk a túrós tölteléket, majd rá a másik fele kakaós masszát. 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Csokimáz készítése:
Az apróra tördelt csokit az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk. 2/3 része csokit a tészta tetejére simítottam. Az 1/3 rész csokit zacskóba töltöttem,a végén egy pici lyukat vágtam és átlósan mintákat csurgattam a félig megdermedt csokimázra.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









