Csokis-tejfölös csodabogár recept
Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
- 20 dkg finomliszt
- 1 cs sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 375 g tejföl
- 30 dkg cukor (lehet kevesebb is)
- 10 dkg ét tortadara
- csipet só
Tetejére:
- kb 7 dkg étcsoki
- 3 ek olaj
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Egy közepes tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibélelünk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a sót és a sütőport.
Egy másik tálban a cukrot a tojásokkal elkeverjük, majd a tejfölt is belekanalazzuk és eldolgozzuk benne. A száraz és nedves részeket alaposan összekeverjük, majd a tortadarát is beleszórjuk.
Az előkészített tepsibe simítjuk a masszát. 170 fokon kb 35 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kihűlt a süti, akkor a csokit az olajjal mikróban összemelegítjük, majd ráöntjük és elsímítjuk.
Tipp:
Nagyon finom sütemény. Gyönyörű, nem esik össze. Csokitető nélkül is nagyon finom, most ezzel változatosabb lett. Nem lehet elrontani, legalábbis nekem mindig sikerült ezzel a recepttel.