Karamellkrémes sarok recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg kristálycukor
- 16 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 2 ek kakaópor
- fél dl olaj
A pudingkrémhez:
- 1,5 tasak vanília pudingpor
- 5 dl tej
- 13 dkg kristálycukor
- 7 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek kakaópor
A karamellkrémhez:
- 14 dkg kristálycukor
- 5,5 dl habtejszín
- A díszítéshez:
- kakaópor vagy tortadara vagy csokireszelék
Elkészítés:
A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és kakaóporral elkevert lisztet,majd dolgozzuk bele az olajat.
Töltsük kivajazott,liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. A tepsi mérete:20×30 cm.
A pudingos krémhez keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral és főzzük fel,majd hűtsük ki. Közben vízfürdőben verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből,verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és felét fessük be a kakaóporral. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a tejszínt. Kevergetve főzzük fel,majd miután kihűlt,verjünk belőle kemény habot. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos,majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe,amíg megdermed.
Vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.