Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karamellkrémes sarok recept

Karamellkrémes sarok
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 16 dkg kristálycukor
    • 16 dkg liszt
    • 1 sütőpor
    • 2 ek kakaópor
    • fél dl olaj

    A pudingkrémhez:

    • 1,5 tasak vanília pudingpor
    • 5 dl tej
    • 13 dkg kristálycukor
    • 7 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 2 ek kakaópor

    A karamellkrémhez:

    • 14 dkg kristálycukor
    • 5,5 dl habtejszín
    • A díszítéshez:
    • kakaópor vagy tortadara vagy csokireszelék

    Elkészítés:
    A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és kakaóporral elkevert lisztet,majd dolgozzuk bele az olajat.
    Töltsük kivajazott,liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. A tepsi mérete:20×30 cm.
    A pudingos krémhez keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral és főzzük fel,majd hűtsük ki. Közben vízfürdőben verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből,verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és felét fessük be a kakaóporral. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a tejszínt. Kevergetve főzzük fel,majd miután kihűlt,verjünk belőle kemény habot. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos,majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe,amíg megdermed.
    Vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá