Karamellkrémes sarok

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 6 db tojás
  • 16 dkg kristálycukor
  • 16 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 2 ek kakaópor
  • fél dl olaj

A pudingkrémhez:

  • 1,5 tasak vanília pudingpor
  • 5 dl tej
  • 13 dkg kristálycukor
  • 7 db tojásfehérje
  • 2 ek kakaópor

A karamellkrémhez:

  • 14 dkg kristálycukor
  • 5,5 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • kakaópor vagy tortadara vagy csokireszelék

Elkészítés:
A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és kakaóporral elkevert lisztet,majd dolgozzuk bele az olajat.
Töltsük kivajazott,liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. A tepsi mérete:20×30 cm.
A pudingos krémhez keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral és főzzük fel,majd hűtsük ki. Közben vízfürdőben verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből,verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és felét fessük be a kakaóporral. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a tejszínt. Kevergetve főzzük fel,majd miután kihűlt,verjünk belőle kemény habot. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos,majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe,amíg megdermed.
Vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.