Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-diós perec recept

Csokis-diós perec
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 8 dkg porcukor
    • 5 dkg darált dió
    • 12 dkg hideg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • fél kávéskanálnyi fahéj
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Bevonáshoz:

    • 15 dkg étcsokoládé
    • diónyi vaj
    • 1 evőkanál olaj

    Elkészítése:
    A lisztet a porcukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a citrom héjával elkeverjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal. Ha kemény tésztát kapunk, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Lisztezett tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarva egy órára a hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk (hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj). Belisztezett felületen kb 0,5 cm lappá nyújtjuk, majd egy perecszaggatóval kiszaggatjuk.
    Sütőpapírral bélelt, lisztel enyhén megszórt tepsibe rakjuk a perecet, majd közepes hőfokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ha túlsütjük kemény lesz. Nem szabad pirulnia!
    A csokoládét összetörjük és vízgőz fölött a vajjal és az olajjal felolvasztjuk.
    Egy villa segítségével belemártogatjuk a pereceket a csokiba, végül pedig rácsra vagy zsírpapírra szedve száradni hagyjuk! Ízlés szerint díszíthetjük!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá