Csokis-diós perec

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 5 dkg darált dió
  • 12 dkg hideg vaj
  • 1 tojás sárgája
  • fél kávéskanálnyi fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só

Bevonáshoz:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • diónyi vaj
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a citrom héjával elkeverjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal. Ha kemény tésztát kapunk, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Lisztezett tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarva egy órára a hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk (hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj). Belisztezett felületen kb 0,5 cm lappá nyújtjuk, majd egy perecszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt, lisztel enyhén megszórt tepsibe rakjuk a perecet, majd közepes hőfokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ha túlsütjük kemény lesz. Nem szabad pirulnia!
A csokoládét összetörjük és vízgőz fölött a vajjal és az olajjal felolvasztjuk.
Egy villa segítségével belemártogatjuk a pereceket a csokiba, végül pedig rácsra vagy zsírpapírra szedve száradni hagyjuk! Ízlés szerint díszíthetjük!