Hozzávalók:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a citrom héjával elkeverjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal. Ha kemény tésztát kapunk, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Lisztezett tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarva egy órára a hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk (hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj). Belisztezett felületen kb 0,5 cm lappá nyújtjuk, majd egy perecszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt, lisztel enyhén megszórt tepsibe rakjuk a perecet, majd közepes hőfokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ha túlsütjük kemény lesz. Nem szabad pirulnia!
A csokoládét összetörjük és vízgőz fölött a vajjal és az olajjal felolvasztjuk.
Egy villa segítségével belemártogatjuk a pereceket a csokiba, végül pedig rácsra vagy zsírpapírra szedve száradni hagyjuk! Ízlés szerint díszíthetjük!