Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis mézes recept

Csokis mézes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 dkg porcukor
    • 4 kanál langyos, nem forró méz
    • 5 dkg margarin
    • 45 dkg liszt
    • 5 kanál tej
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 citrom leve
    • 2 kanál kakaópor
    • 2 kanál tej

    A krém hozzávalói:

    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej
    • 25 dkg porcukor
    • 25 dkg ráma margarin
    • kakaópor 1-2 kanál

    Máz a tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • citrom leve
    • 20-25 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, majd mindkét tésztához hozzáadunk 2 kanál tejet és jól kidolgozzuk őket.

    A tésztákból két világos és két csokis lapot sütünk, 24×22-es tepsiben 180 fokon.

    A tejben a pudingot a leírtak szerint elkészítjük, majd kihűtjük. A margarinból és a porcukorból krémet keverünk, és amikor a puding kihűlt összekeverjük vele. A krém 1/3-ad részét külön vesszük és kakaóport keverünk bele.

    Összeállítjuk a süteményt, az alsó világos lapra vaníliás krém  kerül, majd erre jön egy csokis lap és rá a csokis krém. Újból világos lap következik világos krémmel, majd a tetejére a második csokis lap.

    A tetejére cukormáz kerül, amihez a tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral kikeverjük gőz felett, majd a tészta tetejére simítjuk. Ha megkötött az máz, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

     

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá