Csokis mézes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 2 tojás
  • 5 dkg porcukor
  • 4 kanál langyos, nem forró méz
  • 5 dkg margarin
  • 45 dkg liszt
  • 5 kanál tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 citrom leve
  • 2 kanál kakaópor
  • 2 kanál tej

A krém hozzávalói:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg ráma margarin
  • kakaópor 1-2 kanál

Máz a tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • citrom leve
  • 20-25 dkg porcukor

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kétfelé vesszük. Az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport, majd mindkét tésztához hozzáadunk 2 kanál tejet és jól kidolgozzuk őket.

A tésztákból két világos és két csokis lapot sütünk, 24×22-es tepsiben 180 fokon.

A tejben a pudingot a leírtak szerint elkészítjük, majd kihűtjük. A margarinból és a porcukorból krémet keverünk, és amikor a puding kihűlt összekeverjük vele. A krém 1/3-ad részét külön vesszük és kakaóport keverünk bele.

Összeállítjuk a süteményt, az alsó világos lapra vaníliás krém  kerül, majd erre jön egy csokis lap és rá a csokis krém. Újból világos lap következik világos krémmel, majd a tetejére a második csokis lap.

A tetejére cukormáz kerül, amihez a tojásfehérjét a citromlével és a porcukorral kikeverjük gőz felett, majd a tészta tetejére simítjuk. Ha megkötött az máz, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.