Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis medvetalp recept

Csokis medvetalp
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 15 dkg vaj
    • 8 dkg porcukor
    • csipet só
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 26 dkg liszt
    • 2 dkg átszitált kakaópor

    Töltelék:

    • 10 dkg étcsoki
    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg puha vaj

    Elkészítése:

    A tésztához a tojást, porcukrot, sót és puha vajat egy keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük. A lisztet és a kakóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.

    A tésztát nagy lyukú (kb 1 cm átmérőjű), csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe kagyló formákat nyomunk. Tartsuk a habzsákunkat 45°-os szögben. A kinyomócsövünket kicsit tartsuk el a sütőpapír felszínétől. A habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a kagyló szélessége, majd emeljük meg picit a kinyomócsövet és hagyjuk abba a habzsák erőteljes nyomását. Ahogy csökkentjük a habzsák nyomását, úgy húzzuk meg a kagyló végét, amit úgy zárunk le, hogy a sütőpapírhoz érintjük a kinyomócső végét.

    170 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a kekszeket.

    A krémet már előző nap is elkészíthetjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük. Levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg elolvad.

    Másnap a hűtőből kivéve robotgéppel felverjük a krémet. 2-2-t kekszet összeragasztunk a krémmel, majd kevés kakaóporral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá