Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tésztához a tojást, porcukrot, sót és puha vajat egy keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük. A lisztet és a kakóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.
A tésztát nagy lyukú (kb 1 cm átmérőjű), csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe kagyló formákat nyomunk. Tartsuk a habzsákunkat 45°-os szögben. A kinyomócsövünket kicsit tartsuk el a sütőpapír felszínétől. A habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a kagyló szélessége, majd emeljük meg picit a kinyomócsövet és hagyjuk abba a habzsák erőteljes nyomását. Ahogy csökkentjük a habzsák nyomását, úgy húzzuk meg a kagyló végét, amit úgy zárunk le, hogy a sütőpapírhoz érintjük a kinyomócső végét.
170 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a kekszeket.
A krémet már előző nap is elkészíthetjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük. Levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg elolvad.
Másnap a hűtőből kivéve robotgéppel felverjük a krémet. 2-2-t kekszet összeragasztunk a krémmel, majd kevés kakaóporral megszórva tálaljuk.