Csokis medvetalp

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 26 dkg liszt
  • 2 dkg átszitált kakaópor

Töltelék:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg puha vaj

Elkészítése:

A tésztához a tojást, porcukrot, sót és puha vajat egy keverőtálban, robotgéppel habosra keverjük. A lisztet és a kakóport hozzáadjuk szitálva, tésztalapáttal rövid idő alatt beleforgatjuk, hogy a tészta ne legyen nyúlós.

A tésztát nagy lyukú (kb 1 cm átmérőjű), csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe kagyló formákat nyomunk. Tartsuk a habzsákunkat 45°-os szögben. A kinyomócsövünket kicsit tartsuk el a sütőpapír felszínétől. A habzsákunkat erőteljesen nyomjuk, amíg megjelenik a kagyló szélessége, majd emeljük meg picit a kinyomócsövet és hagyjuk abba a habzsák erőteljes nyomását. Ahogy csökkentjük a habzsák nyomását, úgy húzzuk meg a kagyló végét, amit úgy zárunk le, hogy a sütőpapírhoz érintjük a kinyomócső végét.

170 fokra előmelegített sütőben kb 10 perc alatt megsütjük a kekszeket.

A krémet már előző nap is elkészíthetjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. A csokit gőzfürdő felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt és alaposan elkeverjük. Levesszük a gőzfürdőről, majd hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg elolvad.

Másnap a hűtőből kivéve robotgéppel felverjük a krémet. 2-2-t kekszet összeragasztunk a krémmel, majd kevés kakaóporral megszórva tálaljuk.