Csokis-málnás piskótarolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál víz
- csipet só
- csipet sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl laktózmentes cukrászhab
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 20 dkg friss málna
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet és habverővel krémesre verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, összekeverjük és kevés tojáshabbal lazítjuk.
A masszához hozzáadjuk a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a piskótamasszát és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
Egy konyharuhát meghintünk liszttel erre ráborítjuk a piskótát lehúzzuk a sütőpapírt róla. A konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá a zselatinfixszel, majd a mascarponés krémbe forgatjuk.
A piskótát kitekerjük megkenjük a tejszínes-mascarpone krém 3/4-ével, megszórjuk a friss málnával és ismét feltekerjük sokszorosan.
Becsomagolva hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
Kivesszük a hűtőből a piskóta tekercset és megmaradt krémmel, habrózsákkal díszítjük. A rózsák mellé friss málnát rakunk.
Tipp:
A kisült piskótát fel kell tekerni melegen, mert így nem törik szét vagy reped meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »