Csokis-málnás piskótarolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál víz
- csipet só
- csipet sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl laktózmentes cukrászhab
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 20 dkg friss málna
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet és habverővel krémesre verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, összekeverjük és kevés tojáshabbal lazítjuk.
A masszához hozzáadjuk a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a piskótamasszát és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
Egy konyharuhát meghintünk liszttel erre ráborítjuk a piskótát lehúzzuk a sütőpapírt róla. A konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá a zselatinfixszel, majd a mascarponés krémbe forgatjuk.
A piskótát kitekerjük megkenjük a tejszínes-mascarpone krém 3/4-ével, megszórjuk a friss málnával és ismét feltekerjük sokszorosan.
Becsomagolva hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
Kivesszük a hűtőből a piskóta tekercset és megmaradt krémmel, habrózsákkal díszítjük. A rózsák mellé friss málnát rakunk.
Tipp:
A kisült piskótát fel kell tekerni melegen, mert így nem törik szét vagy reped meg.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »