Csokis-málnás piskótarolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Tészta:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál barna cukor
- 4 evőkanál finomliszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 evőkanál víz
- csipet só
- csipet sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl laktózmentes cukrászhab
- 2 evőkanál porcukor
- 1 csomag zselatinfix
- 20 dkg friss málna
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjéből csipet sóval és 1 ek cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgákhoz hozzáadjuk a barna cukrot és a megmaradt kristálycukrot, az olajat, a vizet és habverővel krémesre verjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a kakaóport, összekeverjük és kevés tojáshabbal lazítjuk.
A masszához hozzáadjuk a maradék habot és laza, körkörös mozdulatokkal belekeverjük a tésztába.
Egy nagy gáztepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a piskótamasszát és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük.
Egy konyharuhát meghintünk liszttel erre ráborítjuk a piskótát lehúzzuk a sütőpapírt róla. A konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
A tejszínhabot felverjük kemény habbá a zselatinfixszel, majd a mascarponés krémbe forgatjuk.
A piskótát kitekerjük megkenjük a tejszínes-mascarpone krém 3/4-ével, megszórjuk a friss málnával és ismét feltekerjük sokszorosan.
Becsomagolva hűtőbe tesszük 2 órára, hogy a krém megdermedjen.
Kivesszük a hűtőből a piskóta tekercset és megmaradt krémmel, habrózsákkal díszítjük. A rózsák mellé friss málnát rakunk.
Tipp:
A kisült piskótát fel kell tekerni melegen, mert így nem törik szét vagy reped meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










