Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis kávés szelet recept

Csokis kávés szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1,5 dl cukor
    • 2 dl liszt (ebből 1 ek kakaópor)
    • csipetnyi só
    • 3 ek napraforgó olaj
    • fél kk szódabikarbóna

    A kávés krémhez:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 4 ek tej
    • 4-5 ek porcukor (izlés szerint)
    • 2 tetézett tk nescafé (instant kávéporral is helyettesíthető)
    • 25 dkg mascarpone

    A habhoz:

    • 2 dl habtejszín
    • 1 csomag habfixáló
    • porcukor ízlés szerint (kb 2 ek)

    Elkészítése:

    A tojás fehérjéket habbá verjük a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen.

    Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg.

    Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt 24×34 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük a tésztát.

    A darabokra tördelt étcsokit a tejjel gőz felett megolvasztjuk, beletesszük a porcukrot és a kávét. Simára keverjük. Ha kihűlt, a mascarpone-val is elkeverjük.

    A kávés krémet rákenjük a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot teszünk.

    Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá