Csokis kávés szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 3 tojás
  • 1,5 dl cukor
  • 2 dl liszt (ebből 1 ek kakaópor)
  • csipetnyi só
  • 3 ek napraforgó olaj
  • fél kk szódabikarbóna

A kávés krémhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 ek tej
  • 4-5 ek porcukor (izlés szerint)
  • 2 tetézett tk nescafé (instant kávéporral is helyettesíthető)
  • 25 dkg mascarpone

A habhoz:

  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • porcukor ízlés szerint (kb 2 ek)

Elkészítése:

A tojás fehérjéket habbá verjük a csipetnyi sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és tovább verjük, hogy kemény legyen.

Ezután belerakjuk a tojássárgájákat és az olajat, majd a végén a kakaóporral és a szódabikarbónával elkevert lisztet, de ezt már csak fakanállal keverjük bele óvatosan, hogy a hab ne törjön meg.

Előmelegített sütőben 180 fokon sütőpapírral bélelt 24×34 cm-es tepsiben 20 perc alatt megsütjük a tésztát.

A darabokra tördelt étcsokit a tejjel gőz felett megolvasztjuk, beletesszük a porcukrot és a kávét. Simára keverjük. Ha kihűlt, a mascarpone-val is elkeverjük.

A kávés krémet rákenjük a tésztára, majd a tetejére tejszínhabot teszünk.

Csokiforgáccsal és enyhén pirított mandulával díszíthetjük. Szeletelés előtt pár órán át tartsuk hűtőben.