Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-gesztenyés vaníliás szelet recept

Csokis-gesztenyés vaníliás szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább


  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a tésztához:

    • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé olvasztva
    • 20 dkg vaj
    • 2 db tojás
    • 20 dkg porcukor
    • 1 vaníliás cukor
    • 20 ml rumaroma
    • 10 dkg finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)

    A gesztenyekrémhez:

    • 40 dkg gesztenyemassza
    • 2 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
    • 10 dkg porcukor
    • 20 ml rumaroma

    A vaníliás krémhez:

    • 4 dl hideg tej
    • 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor

    A tetejére:

    • 1 ek. csokoládé forgács

    Elkészítése:

    A vajat ,tojásokkal, a cukrokkal jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel (Kb 10 perc ), majd hozzá adjuk a az olvasztott, nem meleg csokoládét, a tejszínt és sütőporral elkevert lisztet is.

    20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tészta masszát bele öntjük. Eléggé folyékony lesz, de ne féljünk tőle. Körülbelül 40 percig sütjük 180 fokon, a vége felé tűpróbával ellenőrizzük. Amikor már megszilárdult, de még nem sült készre letakarjuk alufóliával.

    A gesztenyés krém készítése:

    A gesztenye masszát krumplinyomón áttörjük, majd a folyékony tejszínnel, a cukorral és a rumaromával habosra keverjük.

    A vaníliás krém készítése:

    A krémport hideg tejbe szórjuk, majd kézi habverővel addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. (kb 2 perc).

    A megsült tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd megvárjuk amíg kihűlt. Először a gesztenyés krémet kenjük rá, majd a vaníliásat. A tetejére csokiforgácsot és kandírozott gyümölcsdarabokat teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek