Csokis-gesztenyés vaníliás szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához:

  • 20 dkg jó minőségű étcsokoládé olvasztva
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 20 ml rumaroma
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 dl habtejszín

A gesztenyekrémhez:

  • 40 dkg gesztenyemassza
  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 20 ml rumaroma

A vaníliás krémhez:

  • 4 dl hideg tej
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor

A tetejére:

  • 1 ek. csokoládé forgács

Elkészítése:

A vajat ,tojásokkal, a cukrokkal jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel (Kb 10 perc ), majd hozzá adjuk a az olvasztott, nem meleg csokoládét, a tejszínt és sütőporral elkevert lisztet is.

20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tészta masszát bele öntjük. Eléggé folyékony lesz, de ne féljünk tőle. Körülbelül 40 percig sütjük 180 fokon, a vége felé tűpróbával ellenőrizzük. Amikor már megszilárdult, de még nem sült készre letakarjuk alufóliával.

A gesztenyés krém készítése:

A gesztenye masszát krumplinyomón áttörjük, majd a folyékony tejszínnel, a cukorral és a rumaromával habosra keverjük.

A vaníliás krém készítése:

A krémport hideg tejbe szórjuk, majd kézi habverővel addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. (kb 2 perc).

A megsült tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd megvárjuk amíg kihűlt. Először a gesztenyés krémet kenjük rá, majd a vaníliásat. A tetejére csokiforgácsot és kandírozott gyümölcsdarabokat teszünk.