Csokis, diós szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 33 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 5 ek tej
- pici só
A töltelékhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 27 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 3 ek holland kakaópor
Elkészítése:
A lisztet a vajjal, zsírral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk belőle. A tésztában sem tojás, sem cukor nincs.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Tovább verjük, majd a kakaóporral elkevert diót lazán hozzáforgatjuk.
Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát elfelezzük. Az egyik darabot a tepsi méretére nyújtjuk és nyújtófára feltekerve a tepsibe helyezzük. A tölteléket ráöntjük. A másik tésztát kissé nagyobbra nyújtjuk és a tölteléket befedjük vele. Megszurkáljuk villával.
175 fokra melegített sütőben kb 35 percig sütjük a süteményünket. Ha kissé kezd majd pirulni a teteje, akkor már jó. Nem szabad tovább sütni, különben kiszárad a sütemény belseje.
Amikor kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük és porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »