Csokis, diós szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 33 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg zsír
- 5 ek tej
- pici só
A töltelékhez:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 27 dkg porcukor
- 20 dkg darált dió
- 3 ek holland kakaópor
Elkészítése:
A lisztet a vajjal, zsírral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk belőle. A tésztában sem tojás, sem cukor nincs.
A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Tovább verjük, majd a kakaóporral elkevert diót lazán hozzáforgatjuk.
Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát elfelezzük. Az egyik darabot a tepsi méretére nyújtjuk és nyújtófára feltekerve a tepsibe helyezzük. A tölteléket ráöntjük. A másik tésztát kissé nagyobbra nyújtjuk és a tölteléket befedjük vele. Megszurkáljuk villával.
175 fokra melegített sütőben kb 35 percig sütjük a süteményünket. Ha kissé kezd majd pirulni a teteje, akkor már jó. Nem szabad tovább sütni, különben kiszárad a sütemény belseje.
Amikor kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük és porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »










