Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis, diós szelet recept

Csokis, diós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 33 dkg liszt
    • 15 dkg vaj
    • 10 dkg zsír
    • 5 ek tej
    • pici só

    A töltelékhez:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 27 dkg porcukor
    • 20 dkg darált dió
    • 3 ek holland kakaópor

    Elkészítése:

    A lisztet a vajjal, zsírral, sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejet és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk belőle. A tésztában sem tojás, sem cukor nincs.

    A töltelékhez a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. Tovább verjük, majd a kakaóporral elkevert diót lazán hozzáforgatjuk.

    Egy 23*38 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát elfelezzük. Az egyik darabot a tepsi méretére nyújtjuk és nyújtófára feltekerve a tepsibe helyezzük. A tölteléket ráöntjük. A másik tésztát kissé nagyobbra nyújtjuk és a tölteléket befedjük vele. Megszurkáljuk villával.

    175 fokra melegített sütőben kb 35 percig sütjük a süteményünket. Ha kissé kezd majd pirulni a teteje, akkor már jó. Nem szabad tovább sütni, különben kiszárad a sütemény belseje.

    Amikor kihűlt, tetszőlegesen felszeleteljük és porcukorral meghintjük a tetejét.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá